top of page

Vilka är vi?

Vi finns med butik och verkstad i Färjestaden, Borgholm, Mörbylånga och butik i Kalmar. Alla våra verkstäder är auktoriserade serviceverkstäder och utför både service & bilreparationer på alla typer i marknaden förekommande märken. Vi är sedan 2009 ackrediterande för ombesiktning och åtgärdar och släcker 2 :or från bilprovningen.

 

Vi har en passion för bilar, och vi tar med den passionen till jobben som vi utför. Våra mekaniker är professionella, snabba och försiktiga. Vi skickar hem dig i en säker bil som uppfyller alla regelverk och inspektioner.
 

Familjeföretag

Företaget är ett familjeföretag och ägs helt av Roger Jonsson tillsammans med sin dotter Sarah Jonsson. Roger blev i Mörbylånga kommun utsedd till årets företagare 2011, 2020 och Årets Entreprenör 2015. 

Bolaget är ett MRF-anslutet företag. Välkommen in till oss på Rogers Bil och Service AB så bjuder vi på en kopp kaffe under tiden vi hjälper er.

Vår historia

Roger Jonsson startade verksamheten efter genomgången bilmekanikerutbildning. Starten av verksamheten skedde i förhyrda lokaler i Bläsinge, Norra Möckleby år 1989. En egen stor verkstad byggdes i Bläsinge år 2000, verkstaden byggdes ut med traktorverkstad år 2005.

 

I samband med denna byggnation ombildades den enskilda firman till aktiebolag. Det nya bolaget fick namnet Roger Johnsson Bilel & Service AB.

 

År 2005 startade Roger även bilverkstad vid hamnplan i Färjestaden. Under år 2010-2011 uppförde bolaget i egen regi en ny stor verkstad i Björnhovda, Färjestaden. År 2015 byggdes verkstaden ut och även bilprovning tillkom till Färjestaden. 2017 byggde Rogers Bilel en ny traktorverkstad som idag drivs av Axima AB som även startat traktorverkstad i Kalmar där vi säljer Case och New Holland traktorer på båda platserna. År 2020 startades det även upp en verkstad i Borgholm. Våren 2023 öppnade vi verkstad i Mörbylånga.

 

Den nyuppförda verkstaden omfattar förutom verkstadslokal, automatbiltvätt, kontor, personalutrymme samt kundmottagning. Företaget är ett familjeföretag och ägs av Roger Jonsson. Idag är vi totalt 44 personer anställda i alla bolag.

 

Roger Jonsson

Grundare av Rogers Bilel & Service AB men även Pappa och Morfar. Du hittar honom mestadels i butiken i Färjestaden. En stolt ölänning i grunden och kämpar mycket för företagandet på Öland. Drömmen om bilverkstad började hemma på gården i Bläsinge.

Engine Work
Under the Car
Engine
Alloys
Engine Check
Tune Up
Tool Set
Handyman
Quick Look
bottom of page